• Så här tar du ställning

  Så här tar du ställning

  x Donera mera

  Donera Mera

  Genom transplantation kan sjuka organ och vävnader ersättas av friska från en annan människa. Numera går det att transplantera organ som njure, lever, hjärta, lunga och bukspottkörtel. Det går även att transplantera vävnader som hud, hornhinna, hjärtklaff och benvävnad.

  ​Lär dig mer om donation

  Om du vill donera organ och vävnader efter din död är det viktigt att du tar ställning.

   

  Du tar ställning genom att:

   

    

  Du kan använda ett eller flera av dessa sätt. De är alla lika giltiga och det är den senaste uppgiften som gäller.​


  Fördelen med att anmäla din vilja till donationsregistret är att du kan vara säker på att ditt beslut verkligen kommer till sjukvårdens kännedom om en donation skulle bli aktuell, oavsett vad som händer dig och andra under livets gång.


  Du kan använda dig av bank-id eller annan e-legitimation när du anmäler dig. Då hamnar din anmälan direkt i Donationsregistret och inget bekräftelsebrev eller annan brevkommunikation från Donationsregistret är nödvändig. Du kan också kontrollera dina tidigare registrerade uppgifter genom att använda dig av bank-id eller annan e-legitimation.


  Du kan självklart anmäla dig utan bank-id eller annan e-legitimation. Då får du en skriftlig bekräftelse på de uppgifter du anmält och kan kontrollera att de registrerade uppgifterna är riktiga. Bekräftelsen kommer inom tre veckor att skickas till din folkbokföringsadress.

  Om du vill ändra en tidigare anmälan är det enklast att göra en nyanmälan. Det är alltid den senast lämnade uppgiften som gäller.​​​​​​​​​

  ​​​

 • Just nu på Facebook
  Unable to load wall